Vizitatori

miercuri, 17 noiembrie 2010

Toti

Toti stim sa iubim ,caci ne-am nascut cu darul acesta .Unii o fac firesc si spontan bine,dar majoritatea trebuie sa o reinvete,sa-si reaminteasca,cum se iubeste,si toti-fara exceptie-au nevoie sa arda pe rugul emotiilor lor trecute,sa retraiasca unele bucurii si dureri,prabusiri si recuperari,pana ce reusesc sa discearna firul conducator care exista pe urmele fiecarei intalniri.De multe ori ne intoarcem in trecut si spunem ca iubirea de atunci a fost mai frumoasa;credem asa pentru ca am uitat sa iubim,trebuie sa gandim ca prezenta sau viitoarea va fi mai speciala,mai frumoasa ca anterioara,pentru ca deja am furat ceva din experientele vietii,deja am simtit si gustul amar si gustul dulce in profunzime.
Viata este uneori foarte zgarcita:trec zile,saptamani,luni si ani fara sa simti nimic nou.Totusi odata ce se deschide o usa,o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis.Acum nu ai nimic,iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta.Dar usa nu se deschide daca ajungem la disperare facand lucruri necugetate.
Durerea si dragostea sunt experiente limita ale vietii.Numai cine cunoaste aceste frontiere,acela cunoaste viata;restul e doar trecere a timpului ,repetare a unei sarcini monotone,imbatranire si moarte.
Fiecare fiinta umana isi traieste propria dorinta ,asta face parte din tezaurul sau si chiar in scopul unei emotii care il poate indeparta pe cineva,de obicei il aduce in apropiere pe cine este important pentru ea.E o emotie pe care sufletul meu si-a ales-o si e atat de intensa incat poate molipsi totul.
Zilnic aleg adevarul cu care aspir sa traiesc.Caut sa fiu practica,eficienta,profesionala.Dar mi-ar placea sa-mi aleg dorinta ca tovaras.Nu din obligatie,nici ca sa-mi indulcesc singuratatea,ci pentru ca e bine.
Gelozia e normala-desi este inutil sa crezi ca cineva poate poseda alta persoana.Cine crede ca asa ceva este cu putinta ,vrea sa se autoamageasca.Si totusi nu poate fi inabusita ideea de gelozie si nici sa ai mari idei intelectuale cu privire la ea sau,mai mult,sa crezi ca e o dovada de slabiciune.
Dragostea cea mai puternica este cea care -si poate manifesta slabiciunea.Cand dragostea este adevarata ,libertatea are sa invinga gelozia si durerea provocata de ea-intrucat si durerea este componenta unui proces natural.
DUREREA E PRIETENA FEMEII-Nu trebuie sa te obisnuiesti cu ea,fiindca e foarte usor sa traiesti cu ea,este un drog puternic.Durerea se gaseste in viata cotidiana,in suferinta ascunsa ,in renuntarea la dragoste,cand dam vina pe aceasta pentru falimentul viselor noastre.Durerea sperie cand isi arata adevarata fata,dar e seducatoare cand e invasmantata in sacrificiu, renuntare.Sau lasitate.Omul oricat ar respinge-o ,gaseste totdeauna un mijloc de a convietui cu ea,de a-si face din ea o parte a vietii

Niciun comentariu: